ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΔΟΝΤΟΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 15:49

   Με αφορμή ερωτήσεις συναδέλφων σχετικά με τη δυνατότητα κατασκευής οδοντοπροσθετικών εργασιών σε οδοντιατρείο, σας γνωρίζουμε τα εξής:

   Σύμφωνα με την ειδική διάταξη του άρθρου 9 ν. 1666/86, « η κατασκευή οδοντοπροσθετικών εργασιών από οδοντίατρο για λογαριασμό του ασθενή του, δεν αποτελεί παράνομη άσκηση του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος».

   Από την άνω διάταξη προκύπτει με σαφήνεια ότι ο οδοντίατρος δικαιούται να εκτελεί οδοντοπροσθετικές εργασίες στο οδοντιατρείο του για λογαριασμό των ασθενών του. Η εκτέλεση των εργασιών αυτών, εμπίπτει στο έργο του οδοντιάτρου, στο οποίο ανήκει και η θεραπεία των ανωμαλιών και παθήσεων των οδόντων με τη κατασκευή των αναγκαίων οδοντοπροσθετικών εργασιών και οι εργασίες αυτές δύνανται να εκτελούνται με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού, στον οποίο αναμφίβολα ανήκει και ο εξοπλισμός ψηφιακής τεχνολογίας (CAD/CAM).

   Περαιτέρω, η εκτέλεση οδοντοπροσθετικών εργασιών εντός του οδοντιατρείου, δεν απαιτεί την έκδοση κάποιας ειδικής Βεβαίωσης /άδειας διότι, κατά τα προαναφερόμενα, εμπίπτει στο έργο του οδοντιάτρου, εντάσσεται στη λειτουργία του οδοντιατρείου και καλύπτεται από την βεβαίωση λειτουργίας του, υπό την προϋπόθεση ότι ο σχετικός εξοπλισμός θα αποτυπώνεται στο σχεδιάγραμμα κάτοψης, που έχει υποβληθεί για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος : Αθανάσιος Υφαντής

Ο Γεν. Γραμματέας : Εμμανουήλ Βάρδας

Διαβάστηκε 301 φορές