ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 15:20

Συνάδελφοι,

σας υπενθυμίζουμε ότι για κάθε οδοντιατρική μονάδα Π.Φ.Υ. ορίζεται ως επιστημονικά υπεύθυνος οδοντίατρος, που έχει τα νόμιμα προσόντα.

Η παρουσία του Επιστημονικά Υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του είναι υποχρεωτική καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του φορέα.

  Σε περίπτωση απουσίας του επιστημονικά υπευθύνου κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της μονάδας ή λόγω άδειας ή ασθένειας ορίζεται ως αντικαταστάτης του αναπληρωτής αντίστοιχων προσόντων, ο οποίος περιλαμβάνεται στην κατάσταση επιστημονικού προσωπικού που υποβάλλεται για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας ή ορίζεται μεταγενέστερα με έγγραφη δήλωση του φορέα Π.Φ.Υ. που γνωστοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία με δικαστικό επιμελητή.

  Η για οποιαδήποτε λόγο αποχώρηση του επιστημονικά υπευθύνου συνοδεύεται, ταυτόχρονα, με τον ορισμό του αντικαταστάτη του και την υποβολή εντός δεκαπέντε (15) ημερών αίτησης για την τροποποίηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, διαφορετικά διακόπτεται η συγκεκριμένη δραστηριότητα του φορέα παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ.

(άρθρα 11 παρ. 1 ε, 1 θ, 1 ι, 1 ια ΠΔ 84/2001 και 38 παρ. 1 ν. 4771/2021).

Διαβάστηκε 336 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Περιοχές ευθύνης του Ο.Σ.Α.